Hvitløk uten fedd
Dette er en forholdsvis ny type hvitløk som dyrkes i Kina ,mot Tibetområdet. Den kalles også kinesisk hvitløk eller ”solo”. Et annet navn på den er enkløftet hvitløk. Planten lager en hel løk slik vi kjenner fra vanlig løk, mens smaken er som vanlig hvitløk, kanskje noe mildere. Den er raskere å skrelle enn sin slektning med fedd.
Løken selges i en størrelse fra 35-45 m.m. som dyrkes i Kina, i Yunnan-provinsen (i Tibetområdet). Der vokser denne unike hvitløken i en høyde av 2500-3000 meter over havet og inneholder mengder av antioksidanter.
Løken kan bakes i ovnen og serveres som en grønnsak. Den blir da pastalignede i konsistensen.
Bruksområder og egenskaper er ellers lik hvitløk m/fedd.
I og med at det er en enkel løk er den enklere å skrelle. Dette er praktisk dersom man bruker mye hvitløk.